Fortfarande ont

Snart har det gått tre veckor och jag har fortfarande ont i magen. På vänster sida under revbenen. "Föll ihop" i hallen igår. Kommer som hugg. Blir så irriterad. 
Vill ju kunna gå till ett normalt liv nu. Jag kan ju äta utan problem och även dricka. Har inte ont i samband med mat eller något.
Pratade med Kirurgen igår och han sa att vi skulle avvakta i 1-2 veckor så att vi kan utesluta revbensbrott eller muskelskada. Det är sådant som ska läka av sig själv och eftersom jag inte har ont när jag äter och allt med tarmarna funkar så är det iaf inte något allvarligt.

Idag har det bara hänt 1 gång. Igår fler än jag kan minnas antal.
Men det blir nog bra till slut!

Vikt och mått vecka 2 efter op.

Som mest: 1 September 2011
  • BMI: 41,6
  • Vikt: 120,1
IDAG:  23 januari 2012
  • BMI: 36,2 (-4,9)
  • Vikt: 104.7 kg (-15,4 kg)
  • Höfter: 124 cm (-8 cm)
  • Midja:117 cm  (-6 cm)
  • Byst: 115 cm (-5 cm)
  • Överarm: 33 cm (-0.5 cm)
  • Hals: 33 cm
  • Lår: 66 cm (-2cm)
  • Öronsnibb till öronsnibb (DUBBELHAKAN) 20 cm

Hej igen

Nu har jag börjat äta lite puremat och det har funkat jätte bra. FÖRUTOM det faktum att jag blir mätt på ingentin.. kommer inte upp i 1½ dl mat innan jag nästan spyr ut det igen så full jag är.. men det löser sig väl..
Har funderat på om jag ska lägga in före efterbilder här i bloggen men inte säker på att det är något jag vill.
Har snatt nått mitt första mål och då kanske det är läge. 
Men vad vet jag :D

Första veckan

Jag opererades förra tisdagen. SÅ nu har det exakt gått en vecka sen jag låg där på operationsbordet. Lugn som en fis var jag med ett blodtryck på 116/53 (Vem minns en sådan sak)

Jag skrevs in dagen innan. Och från det att jag skrevs in så släppte all nervositet. Jag kände att det faktiskt inte alls var jobbigt att vara där. Fick en supertrevlig rumskamrat och vi satt och pratade länge angående operationen vi skulle göra dagen efter. Vi gick en promenad på 1 timme och efter det sov jag som en stock hela natten fram till kl 8 dagen efter. MEn eftersom jag inte skulle opereras förän kl 14 så var jag ju uppe i lite väl god tid kände jag :D
Efter den andra Descutanduschen var jag fast i sängen.. men hade laptopen med mig så det var inte så mycket problem att hålla sig sysselsatt. Ringde några samta l sådär innan och sen hände det grejer. Kl 12 kom de in och sa att det var min tur. Jag fick 4 tabletter som jag skulle ta med så lite vatten som möjligt.
Och sen rullades jag upp av två sköterskor till operationen. Där satte de en nål i andra armen och jag kissade. Men kände mig så lugn och fin. Gick in på operationsrummet.
Sen fick jag massa plåster i huvudet och på kroppen :D OVER AND OUT!

När jag sen vaknade så var det första de sa till mig att hoppa över i min sjukhussäng :D Det var skönt. Första dygnet fick jag stanna kvar på observation så jag hade så hög smärta att de fick hålla koll på mig. De gav mig morfin/ketogan varannan timme och det kan ju ge effekter som att sluta andas etc. 

Men jag försökte mitt i allt illamående gå upp och kissa iaf. Rörde på mig det lilla jag kunde och sov två timmar åt gången.. vaknade av att blodtrycksmaskinen startade varannan timme :D

Sen fick jag rullas ner på avdelningen.. Mådde fortfarande illa av ketoganen och blev bara korta stunder uppe per gång och sen lägga sig med Syrgas igen (Hjälpte mot illamåendet)

Stannade kvar på avdelningen till torsdagkväll och var hemma i lägenheten i Skåne igen på fredagen.. Känner att jag faktiskt är mycket nöjd med min operation än så länge.. jag kan ju äta. Även om man blir mätt väldigt snabbt :D


HÖGSTA VIKT: 120,1
OPERATIONSVIKT: 112,6
VECKA 1: 106,1
SÅ har nu taoppat 6,5 kilo denna vecka som gått och totalt 14 kg. ! Det är makalöst!

RSS 2.0